https://www.movisie.nl/sites/movisie.nl/files/2022-11/Logo-Initiatieven_collectief.jpg

 

Het Initiatieven Collectief is een samenwerking tussen verschillende initiatieven verspreid over de provincies en een aantal mensen vanuit hun functie bij de overheid, Gedragswerk en Movisie. We geloven dat iedere jongere recht heeft op ontwikkeling en dat hier meerdere routes voor nodig zijn. De initiatieven binnen het collectief bieden een passende context aan jongeren voor wie ontwikkeling binnen het huidige onderwijs of zorg niet of onvoldoende plaatsvindt.

Het vraagstuk of deze jongeren in het domein van zorg dan wel onderwijs vallen moet structureel van tafel. Dan komt de weg vrij voor andere vormen van ontwikkeling, zodat de groep die nu van ontwikkeling is verstoken, weer stappen kan zetten en uit het isolement wordt bevrijd.
GEWOON BIJ WINNY

Spelen en recreatie voor mensen met zorg

Gewoon bij Winny is te vinden op een mooie locatie recht tegenover het Bentwoud. De grote ruimtes en landelijke omgeving bieden plek voor de volgende recreatieve activiteiten:

  • Het planten, verzorgen en oogsten van kruiden, thee en groentes in de moestuin.
  • Het verwerken van de zelf gekweekte producten tot o.a. soep, maaltijden, taarten en thee. Om zelf op te eten of aan te bieden in de winkel.
  • Het serveren  van koffie met lekkers aan passanten en de taken die daarbij horen.
  • Het verzorgen van de dieren zoals de pony’s poetsen, eten geven, mesten, rijden op de pony of mee met de kar. Het rapen van de verse eieren die we kunnen gebruiken bij het bakken van taarten of eten bij de lunch. De hondjes uitlaten, de vogeltjes voeren, de poes aaien, de varkentjes voeren of mesten.
  • Workshops zoals: make-up aanbrengen, hoofd-, hand- en voetmassage, nagels lakken, disco avond, timmeren, bakken, koken en nog veel meer.
  • Muziek maken, zingen, dansen, spelletjes doen of spelen, binnen of buiten, deelnemen aan beweging.
  • Knutselen zoals o.a. hout bewerken, handwerken, verven, leuke dingen maken.

Faciliteiten:

  • Er zijn muziek instrumenten, een grote trampoline, een aangepaste schommel, een rolstoelschommel,  er is een zandtafel waar ook een rolstoel aan kan, voetenbad, handmassage, en allerlei spelletjes en beleving materiaal en nog veel meer.
  • Doordat er grote ruimtes zijn, zijn er mogelijkheden genoeg ook bij slecht weer.
  • De locatie is tegenover het Bentwoud waar er heerlijk genoten kan worden van de natuur. Wandelen, fietsen of mee met een mooie rit in de pony kar is hier allemaal mogelijk.

GEWOON BIJ WINNY

info@gewoonbijwinny.nl

06-51630831

Hoogeveenseweg 14 A

2391NR Hazerswoude/dorp

www.gewoonbijwinny.nl

 


PAARDENPASSIE

De omgang met paarden heeft een therapeutische werking. Het kan zorgen voor stress- en angstreductie en heeft tevens een positieve invloed op de sociale vaardigheden. Voor mensen met autisme of gedragsproblemen heeft de omgang met paarden een heilzaam effect.
 
Onder begeleiding van gecertificeerd freestyle instructeur Corina Vermast krijgen deelnemers inzicht in eigen gedrag, houding en communicatie via het contact met paarden. Een paard reageert namelijk sterk op non verbale communicatie. In zijn reactie kun je direct aflezen hoe jij communiceert.
 
Het verzorgen en vertroetelen van paarden geeft ook een positieve impuls aan het zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel van de cliënt. De individuele begeleiding wordt op de behoefte van iedere deelnemer toegesneden. Hierbij staat de beleving, interactie en therapeutische werking van de omgang met paarden centraal.
 

PAARDENPASSIE
Corina Vermast
Tel.nr. 06 30830616
corinavermast@hotmail.comTEUN EN RUBY

Altijd in voor een knuffelINIZO ambulant (06) 825 24 284 

INIZO hoofdkantoor (06) 184 24 348 
Rijndijk 94 (ACHTER)
2394 AJ Hazerswoude- Rijndijk

 

INIZO wonen

Locatie Stompwijk: (06) 396 84 936

Doctor van Noortstraat 113b

2266 GV Leidschendam 

 

INIZO wonen, leer- en werkomgeving

Locatie Boskoop I: (06) 184 24 349 

Halve Raak 18

2771 AD Boskoop

 

INIZO 24thuis

Locatie Boskoop II: (06) 413 00 457

Burgemeester Colijnstraat 71

2771 GG Boskoop

 

Klik hier voor het klachtenreglement van INIZO
Klik hier voor onze Algemene Voorwaarden