TERUGBLIK OP 2020

Afgelopen jaar is er weer veel opgebouwd bij Inizo Boskoop, zo zijn we het jaar 2020 begonnen met een nieuwe manager op de locatie. Hylke Homan is de nieuwe manager van de locatie, ze was hiervoor werkzaam bij Reinaerde.

Naast het werken met een nieuwe manager hebben we te maken gekregen met de Covid-19 maatregelen in 2020. Na een spannende onderzoeksfase wordt het voor Inizo duidelijk dat het aanbieden van zorg aan kinderen die dit nodig hebben in hun dagelijkse daginvulling, door mag gaan. Inizo zal dit in de toekomst blijven doen waar mogelijk.  

Verder is er onder aanvoering van Marc Rijkaart het afgelopen jaar hard gewerkt om het podium in de binnentuin af te krijgen. Er zijn lichten opgehangen en er zijn speakers geplaatst, waardoor het nu mogelijk is om een mooi optreden te geven vanaf het podium. 

Ook is er in de kas hard gewerkt aan een boost voor het creatief lokaal. Het creatief lokaal is omgedoopt tot Mind-Lab, waarin meer ruimte wordt geboden aan de creatieve geesten binnen Inizo. Zo wordt er hier tegenwoordig meer met techniek gewerkt en leren de jongens om een mindmap te maken die over henzelf gaat. Annette Visser heeft hier een leuke mix van creatieve bezigheden en theoretische kennis van gemaakt.  

Kippenhok
Het afgelopen jaar hebben we drie prachtige Zijdehoentjes mogen verwelkomen. Deze zijdehoentjes zijn ons cadeau gedaan door de opa en oma van een bewoner van Inizo Boskoop. Marc heeft met hulp van de jongens een kippenhok getimmerd. Een ware villa met twee verdiepingen en zelfs met glas-in-loodramen. In de avond zijn de kippen voorzien van sfeervol lichtje. Nu wachten op lekkere eitjes van onze eigen kippen!

Hart- in- Actie  
Misschien had u het al gelezen, maar we zijn enorm verrast door het televisieprogramma ‘Hart- in- Actie’. De broer van een cliënt van ons wilde zijn broer helpen en heeft dit programma aangeschreven. Het sportlokaal bij Inizo liet te wensen over. Voorafgaand aan de opnamen zijn ze een kijkje wezen nemen en is er een inventarisatie gemaakt waar het aan ontbreekt. Op de ochtend van de opnames is de cliënt thuis ‘overvallen’ door Wendy van Dijk en haar team. Daarna zijn ze naar Inizo gekomen waar de jongens getuige waren hoe een televisieopname in zijn werk gaat. En hoeveel verschillende assistenten er nodig zijn voordat het draaien met de camera kan starten. Er staan nu in het sportlokaal diverse nieuwe trainingsapparaten en de muur is voorzien van coole graffiti met afbeeldingen van Max Verstappen en Rico Verhoeven. Hiertussen staat de tekst ‘Dit Ben Jij’. Onze jongens kunnen hun sportieve skills op deze manier vergroten! En ze hebben al laten merken hier veel zin in te hebben. 

Keukenproject  
Afgelopen winter zijn er door de jongens weer veel verschillende maaltijden bereid in de keuken. Deze maaltijden worden gekookt door de jongens van het keukenproject. Alle andere begeleiders en cliënten worden dus voorzien van een vers bereide maaltijd uit eigen keuken. 

Tafeltennis
In onze Lounge staat sinds een tijdje een tafeltennistafel, het is een mooie houten wedstrijdtafel. De hele dag is de tafel in gebruik. Tijdens de werkuren regelmatig bij de werkplek Sport. En zaten de jongens voorheen tijdens de pauzes vaak op hun telefoon, nu worden er competities georganiseerd, ‘rondjes-om-de-tafel’ gerend en nieuwe technieken gedeeld. De tafeltennistafel zorgt ervoor dat we met z’n allen veel in beweging zijn, maar vooral ook dat we heel veel plezier hebben. Er wordt goed samengewerkt en er wordt sportief gespeeld. Een echte aanwinst! INIZO ambulant (06) 825 24 284 

INIZO hoofdkantoor (06) 184 24 348 
Rijndijk 94 (ACHTER)
2394 AJ Hazerswoude- Rijndijk

 

INIZO wonen

Locatie Stompwijk: (06) 396 84 936

Doctor van Noortstraat 113b

2266 GV Leidschendam 

 

INIZO wonen, leer- en werkomgeving

Locatie Boskoop I: (06) 184 24 349 

Halve Raak 18

2771 AD Boskoop

 

INIZO 24thuis

Locatie Boskoop II: (06) 413 00 457

Burgemeester Colijnstraat 71

2771 GG Boskoop

 

Klik hier voor het klachtenreglement van INIZO
Klik hier voor onze Algemene Voorwaarden